Jdi na obsah Jdi na menu
 


Když těsto lepí.....

 
Pokud těsto příliš lepí, nejprve je třeba zkontrolovat, jestli máme všechno odváženo (odměřeno) podle receptu.
 
Je-li všechno v pořádku, můžeme při tvarování
- lehce podsypávat těsto, ruce i stůl moukou
- nebo brát těsto rukama namočenýma ve vodě (nebo lehce pomaštěnýma olejem)
- pomoci si při podebírání a přenášení těsta stěrkou, kartou
Mouky používáme opravdu co nejméně, abychom jí co nejmíň přidali do těsta (bylo by pak hutné, těžké) a při tvarování by tam, kde naopak lepit má, k sobě nepřilnulo.
Zrovna tak opatrně i s vodou, abychom nerozmáčeli okolí těsta i těsto na povrchu, to by pak lepilo ke stolu a špatně se s ním manipuluje.
Stěrky (karty) koupíme kdekoliv v domácích potřebách - asi nejlepší, nejúčinnější je nerezová lopatka od Tescomy.
 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA