Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pečivo

(Iveta, 7. 3. 2011 7:42)

Jsem spokojená s rohlíky,bulkami i chlebem.Já si peču v klasické troubě(elektrické)pečku mám také doma,ale nechci mít pořád stejný tvar a tak udělám bochníček a peču.

Asi to vzdávám

(Helena, 20. 2. 2011 23:06)

Dobrý večer Ivanko, tak jsem dnes upekla šumavu z kvásku a mám napůl cihlu napůl ušáka,ale chuťově je naprosto úžasná. Nevím co dělám špatně, asi se smířím s tím, že prostě klasický bochánek mít nebudu nebo začnu péct v klasické troubě,ale zase proč jsem si tedy pořizovala pekárnu. Chci Vám moc poděkovat za Vaše rady a zároveň se omluvit za neustálé dotazy. Jinak sladké buchty jako např kokosovník byl naprosto úžasný nadejchaný neměl chybu. Mějte se krásně a přeji Vám jen to nej a mnoho krásných a dobrých chlebíků. Jsem Vaše fanynka a hodlám vyzkoušet všechny chleby, rohlíky, bulky, sladké co jsou na těchto úžasných stránkách. Helena

Dotaz

(Helena, 18. 2. 2011 9:13)

Dobrý den Ivanko, ráda bych věděla, zda u receptů na chleba, které následně pečete v klasické troubě, mohu upéct i v domácí pekárně nebo zda jsou určeny opravdu jen pro pečení v klasické troubě. Jinak strašně děkuji za Vaše stránky, včera jsem přikrmila svůj první žitný kvásek a dnes se chystám z něj uděla klasický chleba snad se povede. Všechny Vaše recepty jsou výborné, jsem ale začátečník a ještě se mi bohužel nepodařilo udupéct klasický krásný chleba, vždy mám ušáka nebo cihlu. Jsem z toho nešťastná, ale nevzdávám se, Vaše rady mě vždy nadchnou a já jdu znovu do boje... mějte se krásně a za vše moc děkuji. Krásný den

Re: Dotaz

(Iva - Pekárnománie, 18. 2. 2011 9:30)

Heli, vy mě děsíte! Z chlebů, které děláte podle mých receptů, máte ušáky a cihly? Který konkrétně jste zkoušela? Mrknu na něj....
A ano, i chlebíky, které jsou pečeny v troubě, můžete upéct v pekárně - jen je třeba dát pozor na množství droždí, které použijete. Do těch "troubových" ho dávám více, takže když je budete dělat v pečce, dejte max.10-14 g droždí na 500 g mouky.
A písněte, budu ráda!
Iva

Re: Re: Dotaz

(Helena, 18. 2. 2011 10:03)

Ivuško, vyzkoušela jsem jednoduchý bílý chléb, jogurtový s dýňovými semínky a chléb pro celou rodinu. Vše min. 2x a nikdy jsem neměla "čepičku". Ještě mě napadlo, jestli mi to nedělá voda. Máme strašně tvrdou vodu. Pak jsem si říkala, jestli mi to nedělá má odměrka. Ježíšek mi nadělil Moulinex Baquett and go, kde součástí byla odměrka (malá lžička, velká lžíce), co myslíte? Ten s dýňovými semínky stále vypadal naprosto božsky (použila jsem i balenou kalsickou neperlivou vodu) a najednou cca 15min před dokončením mi klesl. Nevím, kde dělám chybu.

Re: Re: Re: Dotaz

(Iva - Pekárnománie, 18. 2. 2011 10:11)

U chleba pro celou rodinu to bude stopro tím zvýšeným přídavkem droždí, jak jsem psala v minulé odpovědi. Dala bych tu max.15 g, víc ne.
A odměrku rozhodně odvažte, mám s nimi jen špatné zkušenosti. Naměřte v ní párkrát určité množství vody a pak ho přelijte do odvážené nádoby na váhu. A písněte, prosím....
A u toho jogurtového - neměla jste třeba řidší jogurt? A co kvádek, jak ten máte hustý - když ho naberete na lžíci, trčí do kopečka nebo stéká?

Re: Re: Re: Re: Dotaz

(Helena, 18. 2. 2011 18:38)

Snad jsem Vás dobře pochopila. Když odměřím např. 11 lžiček mám 50ml vody a když naměřím 3 a kousek lžic mám 50ml vody. Teď peču opět dýňový (všem moc chutná) a dala jsem méně droždí, tak pak napíši jak se povedl.

Re: Re: Re: Re: Re: Dotaz

(Iva, 18. 2. 2011 18:49)

Ne, Heli. Myslela jsem to tak, ze si ve sve odmerce namerite napr.100 ml,coz by melo byt 100 gramu. Tak to zvazte a pokud to bude vazit vic nebo mene, nez 100 g, vite, ze je vase odmerka nepresna. Vazit musite samozrejme bez odmerky :-)
Pisnete, jak se chlebik povedl. Budu se tesit.
Iva

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dotaz

(Helena, 19. 2. 2011 15:07)

Ivanko, tak chleba je opět jako cihla. Ale chuti mu to neubralo. Je opět výborný. Jinak co se týče odměrky pro měření ml tak odměřuje přesně. 50ml=50g, ale ještě bych Vás chtěla poprosit. Odměřila jsem odměrky co se týče lžic a lžiček. Takže kávová lžička je 5g a velká lžíce je 20g vody. Myslíte, že bych Vás mohla poprosit, kolik váží Vaše kávová lžička a velká lžíce? Velice mě mrzí, že Vás neustále obtěžuji dotazy. Snad bude poslední. Moc děkuji za Vaší ochotu, jsem Vám opravdu vděčná. Helena

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dotaz

(Iva - Pekárnománie, 19. 2. 2011 17:10)

:-) kávová lžička vody má 5 g, polévková lžíce 10 g. Takže do 50 ml byste jich měla odměřit samozřejmě pět.

dopis

(Maruna, 12. 2. 2011 19:57)

Dobrý večer,dnes jsem objevila Vaše krásné stránky,které budu navštěvovat a ráda zkoušet recepty - pekárnu mám !Máte krásného koníčka,který je přínosem pro mnohé !Díky

Re: dopis

(Iva - Pekárnománie, 13. 2. 2011 14:49)

Dobrý den, Maruško, děkuju Vám za moc milou pochvalu a doufám, že se Vám pečení podle mých receptů bude dařit!
Iva

Skvělé stránky - pomohly mi!

(Jirka, 16. 1. 2011 10:49)

Krásné, úžasné stránky! Rozhoduji se již po několikáte zda koupím pekárnu, jsem fanda do všeho nového a nakoupil jsem toho domů již hromadu, jenže manželka je konzervativní a nepoužívá to. Ovšem recept na rohlíky http://www.toprecepty.cz/recept/17115-rohliky-jako-dech---uzasne/ v kombinaci s těmito Vašimi stránkami, postupy, recepty a fotkami rozhodl! Miluju totiž rohlíky, hlavně vzpomínám na tzv. slané loupáky co jsem baštil jako dítě! :)

Re: Skvělé stránky - pomohly mi!

(Iva - Pekárnománie, 16. 1. 2011 10:53)

Jirko, to mě opravdu moc těší :-))
A až budete mít pekárnu doma a péct v ní, teprve pak uvídíte, jak skvělý je to pomocník!
Přeji Vám, ať se vám pečení daří a pokud budete něco potřebovat, klidně pište - ráda Vám odpovím.
Iva

P.S. Na slané loupáky se taky chystám :-)

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA