Jdi na obsah Jdi na menu
 


Litina - kynutý bramborák

8. 11. 2009
Suroviny: kvásek (250 ml vlažného mléka + čerstvé droždí velikosti vlašského ořechu), 3 velké syrové strouhané brambory, 2 - 3 lžíce sádla, 4 lžíce škvarků, 150g  anglické slaniny pokrájené na kostičky, 2 vejce, Obrazek4 utřené stroužky česneku, dle chuti kmín, majoránka, mletý pepř, sůl, asi 500 g hrubé mouky, bylinky (libeček, kopřivy, petrželka) , asi 100 g pokrájené klobásy
 
Postup: Vše smícháme v míse. Přendáme do pekárny bez hnětacích metel, na 1 minutu zapneme program Pečení, vypneme a necháme 1h kynout. Pak zapneme hodinové Pečení. Po ukončení programu zapneme znovu Pečení a už hlídáme.
Dá se jíst teplé i studené (s kysaným či sterilovaným zelím nebo čalamádou) a nádherně to voní!
 
 
Tento můj recept je uveřejněn i na stránkách http://domacipekarny.dama.cz/
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA