Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mikuláš a čert

3. 12. 2009
Čert:
Z vykynutého, propracovaného těsta nakrájíme dílky a z každého uděláme silnější váleček.
Dvěma zářezy z boku naznačímeObrazek postavičce krk, vršek hlavičky svisle nařízneme a prsty sformujeme rohy.
Z těla nařízneme nohy a ruce a každou budoucí končetinu ještě podélně rozřízneme.
Prameny končetin smotáme, konce smáčkneme k sobě a ruce založíme pod boky.
Takto je necháme na plechu nakynout, pak potřeme vejcem, můžeme posypat třeba mákem (hrudník a konce nohou), oči naznačit rozinkami a upéct ve vyhřáté troubě.
 
Fotogalerie je TADY.
 
 
Mikuláš:
Z vykynutého, propracovaného těsta nakrájíme dílky a z každého uděláme silnější váleček.Obrazek
Dvěma zářezy z boku naznačíme postavičce krk, vršek hlavičky zešpičatíme do vysoké mikulášské čepice.
Z těla nařízneme nohy a ruce a každou budoucí končetinu ještě podélně rozřízneme.
Prameny končetin smotáme, konce smáčkneme k sobě a ruce založíme pod boky.
Takto je necháme na plechu nakynout, pak potřeme vejcem, oči můžeme naznačit rozinkami a Mikuláše upečeme ve vyhřáté troubě.
 
Fotogalerie je TADY.
 
 
 
 
Tyto postavičky - "pajtáše" - pečeme na svátek Mikuláše.
Dělala jsem je z kynutého mandlového těsta - recept je ZDE
 

Náhledy fotografií ze složky Čert

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA