Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sedmikrásky

15. 4. 2013
 
Na Sedmikrásky na fotkách bylo použito těsto z receptu Dalamánky jako pírko, ale použít můžete víceméně jakékoliv kynuté slané těsto.....
Těsto zaděláno z půl kila mouky, rozděleno na 4 kusy - velikost (hmotnost) jako normální bagety.
 
1) z každého kusu těsta uděláme bulku a asi 5 minut necháme odpočinout
 
2) bulku rozválíme na kratší bagetu, nůžkami jí ihned šikmo odstříhneme kratičký začátek a konec a celou bagetu pak šikmo rozstříháme na 6 dílů
 
3) těchto 6 kousků poukládáme na plech do tvaru kvítku
 
4) dva malé (začátek a koneček původní bagety) spojíme dohromady a uděláme z nich střed květu
 
5) trochou mouky v cedníčku vydatně poprášíme lístky sedmikrásky
 
6) žiletkou každý květ podélně nařízneme do obloučku a necháme nakynout
 
.....poté už jen upečeme
 
 
 
Velice jednoduché a efektní
(inspirace - zahraniční web)
 
 
 
 
 
 
 

Náhledy fotografií ze složky Sedmikrásky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA