Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kefírové bagety

11. 11. 2009
Suroviny: 60 g (ml) vody, 240 g kefíru (nejlépe domácí), 480 g hladké mouky, 30 g změklého sádla, 1,5 - 2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky sušeného česneku, 2 lžičky cukru, 25 g čerstvého droždíObrazek
 
Postup: Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Těsto. Pak propracujeme, rozdělíme na díly, které necháme na plechu vykynout, potřeme vejcem, posypeme semínky (použita konopná) a ve vyhřáté troubě upečeme (180°C, asi 20-25min).
 
 
 
Tento můj recept je i na stránkách http://domacipekarny.dama.cz/
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

bezva..

(Bohunka, 28. 3. 2011 20:37)

Dnes jsem z tohoto těsta dělala bulky kaiserky, neměla jsem čas na veliké válení, tak jsem použila raznici a posypala semínky. Krásné bulky z toho vyšly.. díky za super recept.. jo a zadělala jsem omládkem(to je asi závislost :-)))

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA