Jdi na obsah Jdi na menu
 


Škvarkové bulinky

8. 11. 2009
Suroviny: 225 ml vody, 2 lžičky cukru, 50g droždí (těsto je mastné = těžké), 1 vejce, 100g žitného kvásku, 200g mletých škvarků, 550g Obrazekhladké mouky, lžička sušeného česneku (nebo čerstvého 5 - 6 stroužků), 2 lžičky kmínu, 2 - 3 lžičky soli
 
Postup: Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a zapneme program Těsto. Hotové těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého uděláme podlouhlou bulku. Na plechu je necháme vykynout, potřeme vejcem, posypeme semínky, hrubou solí a v rozehřáté troubě (asi 170-180°C) upečeme.Obrazek
Necháme vychládnout na mřížce, aby se zespodu nezapařily.
 
 
Tento můj recept mám i na stránkách http://domacipekarny.dama.cz/
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kvásek

(finneta, 9. 9. 2011 13:42)

Ivčo, prosím tě, mohla bych použít místo kvásku (který nemám) jen droždí? a pokud ano, tak kolik? ráda bych to zkusila upéct, abychom měli doma změnu. díky moc

Re: kvásek

(Iva, 9. 9. 2011 15:38)

:-) rčitě ano, ale ať máš těsta stejně, jako je v receptu, místo 100 g kvásku bych dala 70 g žitné mouky, lžičku octa (ten kvůli chuti) a asi 3 lžíce (30 g) vody.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA