Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slaninové vdolečky s cibulí a sýrem

8. 11. 2009
Suroviny: 250 ml teplé vody, 2 lžičky soli, 45 g oleje, 500-600 g hladké mouky, 30 g čerstvého droždí, 2 lžičky cukruObrazek
Náplň: anglická slanina, strouhaný sýr, hodně cibule a trocha oleje na její podušení. (Cibuli, nakrájenou na půlkolečka podusíme na oleji a necháme vychladnout).

Postup: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rukama propracujeme, rozdělíme na asi 6 - 7 dílků, z každého vyválíme placku velkou asi jako 1,5 dlaně a tu dáme vykynout na plech s pečícím papírem.
Pak pomašlujeme vejcem, položíme na něj plátek anglické, hromádku dušené cibule, zasypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě ( asi 180°C) upečeme.
 
Jsou výborné vlažné i studené.
 
 
Tento můj recept je i na stránkách http://domacipekarny.dama.cz/
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

slaninové vdolečky

(Dobrota, 5. 4. 2011 20:03)

Zkoušela jsem vdolečky upéct a byly opravdu výborné i druhý den.Ostatně jako všechny Vaše recepty.Moc ráda chodím na Vaše stránky a vždycky tady najdu dobré receptíky.Těším se jak začnou grilovačky,už plánuji co upeču.Paní Ivo mějte se moc pěkně a diky za recepty!

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA