Jdi na obsah Jdi na menu
 


Banánová buchta

3. 1. 2012
 
Suroviny: 150 ml mléka, 50 ml oleje, 2 banány (asi 200 g), 80 g cukru, 1 vejce, lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce strouhaných mandlí (nebo ořechů), prášek do pečiva, 400 g polohrubé moukybananova-buchta.jpg
 
Postup: banány nakrájíme na středně silná kolečka a spolu se všemi surovinami je vložíme do pekárny. Zapneme program Koláč nebo Dort (= program bez kynutí), po upečení vyzkoušíme špejlí, jestli není třeba přidat pečení (bylo potřeba asi 5-7 dalších minut).
 
 
Kolečka banánů se mísením víceméně rozmělní, malinká část jich zůstane v kouscích.  
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Banánový chlebík

(Eva, 18. 2. 2013 22:06)

Tuto buchtu jsem pekla o víkendu v pekárně Fagor Pan - moje nejmilejší hračka :-) Asi 100g mouky jsem nahradila pšeničnou celozrnnou a výsledkem byl hutný banánový chlebík. Trochu jsem se obávala, že ho budu muset sníst sama, ale manžel byl celkem nadšen a můj tříletý syn si ho nechal trochu přimáznout nutellou a mlaskal si. Ale i samotný mu chutnal :-) Určitě zopakuju. Velmi rychlý, nepracný recept, do kterého se dají spotřebovat i zapomenuté zčernalé banány, které už nikdo nechce :-)
Jinak nemám program Moučník, ale nechávám nekynutá těsta umíchat na programu Těstoviny - tj. pouze 14 min hnětení a pak zapínám Pečení, pekla jsem jen 55 min, moje pekárna má tendenci spíše připalovat.

Re: Banánový chlebík

(Iva, 21. 2. 2013 10:46)

Evi, děkuji za popis Vašich zkušeností, třeba přijdou vhod i někomu dalšímu :-)
Iva

Re: Re: Banánový chlebík

(Ľubo, 12. 4. 2013 11:32)

Včera som to upiekol, presne som dodržal receptúru, no s výsledkom nie som spokojný: "buchta" bola ťažká - myslím jej merná hmotnosť, nízka, napučala len asi do 7-8 cm výšky, cesto je hutné, s malými dierkami, len sem tam väčšia bublina. Robil so to na ETA Duplica, miesenie 10 min a 60 min pečenie, medzitým prestavka cca 20 min. Tak neviem kde sa stala chyba...

Re: Re: Re: Banánový chlebík

(Iva, 12. 4. 2013 12:00)

Zdravím, Lubo,
už jsem to psala víckrát, že buchty s práškem do pečiva, pečené v pekárničkách, nikdy nejsou tak nakypřené jako třeba ty z trouby. Na tohle pekárny opravdu moc dobré nejsou....
Ale chci se zeptat - proč těch 20 minut odpočinku mezi mísením a pečením? Prášek do pečiva potřebuje péct hned po umísení, reaguje přeci hned potom, co je smíchán s vodou. Možná i proto byl chlebík nižší....

Re: Re: Re: Re: Banánový chlebík

(Lubo, 19. 4. 2013 13:54)

Tak tam asi bude pes zakopaný v tej prestávke. Ja teda vôbec nie som kuchár či pekár, viem len na pekárničke chlieb. S práškom do pečiva som sa stretol prvý krát v tomto recepte. Našiel som v pekárničke taký program, tak som ho tam dal a čakal na výsledok. Nevadí, chybami sa človek učí... Prajem veľa dobrých a jednoduchých receptov.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA