Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kefírová odměrková buchtička

1. 4. 2011
Suroviny (na jejich odměření použijeme odměrku od pekárny): 300 ml domácího kefíru, 50 ml oleje, 2 vejce, 100 ml krystalového cukr, vanilkový cukr, 400 ml polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva
 
Postup: všechny suroviny dáme do formy pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a zapneme program Dort, Koláč nebo jiný bez kynutí. kefirova-odmerkova-buchticka.jpg
Po promísení je dobré vytáhnout hnětací háky (opatrně je jeden po druhém vidličkou nadzdvihneme a rukou pak vyndáme).
Pečeme asi 40-45 minut, můžeme zkusit vpíchnutím špejle, jestli je upečeno - špejli musíme vytáhnout suchou.  
 
 
Kefír jsem měla domácí, opravdu hustý....pokud máte možnost mít jen kupovaný, dejte ho o 30-40 ml méně....
 
Buchtička je žluťounká, voňavá a nízká. Ale na nasycení pro dva - tři lidi (nebo ke kafču pro čtyři mlsouny) stačí.       
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Něco na mls

(dobrota, 5. 4. 2011 17:49)

Tak jsem právě objevila šikovmý receptík,ingredience mám, tak už se mě míchá těstíčko.Jen ji musím péct v troubě ve formě na biskupský chlebíček,protože mě v servisu opravili pekárnu tak ,že v polovině pečení přestane péct.Pak napíšu jaký byl výsledek.Mějte se.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA