Jdi na obsah Jdi na menu
 


Makovec

18. 11. 2009
Suroviny: 400 ml mléka (nebo třeba džusu), 2 vejce, 230 g mletého Obrazekmáku, 240 g cukru, 3 lžíce oleje, 3 lžíce rumu, 2 lžičky citronové kůry, 1,5 lžíce citronové šťávy, vrchovatá lžička skořice, vanilkový cukr, prášek do pečiva, 380 g hladké mouky
 
Postup: Na pekárně zvolíme program Dort , Koláč (nebo jiný, určený na pečení moučníku s práškem do pečiva), po umíchání vyndáme háky a necháme upéct.
 
 
 
Tento můj recept je i na stránkách www.toprecepty.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Forma

(Lenka, 3. 6. 2014 12:57)

Dalo by se to péct i ve formě na bábovku? A čím jí popřípadě vysypat? Strouhankou nebo moukou?Děkuji

Re: Forma

(Iva, 3. 6. 2014 13:08)

Určitě do formy může, vysypávám prosátou strouhankou :-)

Re: Re: Forma

(Lenka, 5. 6. 2014 8:40)

Děkuji, o víkendu vyzkouším ;)

Re: Re: Forma

(Lenka, 7. 6. 2014 10:20)

Prosím a na kolik to péct a jak dlouho?? ;)

Re: Re: Re: Forma

(Iva - Pekárnománie, 10. 6. 2014 7:17)

Pekla bych nejvýš na 180°C a upečení zkusíte klasicky - špejlí.

pomooc cat

(srettka, 25. 9. 2012 18:14)

voní krásně, ale nešel ven a pak vypadla jen vrchní půlka :-( co jsem to pohnojila...

Re: pomooc cat

(Iva, 25. 9. 2012 18:23)

Kamčo, vytahlas pred pecenim haky? Ty to mohly drzet...a taky mam vyzkouseno, ze je lepsi moucniky s PDP nechat po dopeceni jeste asi 15 min v otevrene pecce, teprv pak vyklopit.
Nic jineho me nenapada, jen toto. Ale pekla jsem ho vickrat, je odzkouseny.

Re: Re: pomooc cat

(srettka, 25. 9. 2012 18:34)

nojoo, ty háky, já jsem tatar :-( já je nechávám v chlebu, když peču a zapoměla jsem i teď. mohla jsem to tam nechat asi fakt déle. já se bála,aby to moc nezvlhlo v té formě. chuťově je super, jen už naporcován a bez nože:-))) příště to ošetřím a bude to v cajku;´-)

bezvadný

(Iljuša, 5. 4. 2010 21:51)

moučníček, provoněl mi celý byt 1*

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA