Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odměrková bublanina

5. 8. 2010
Na odměření množství surovin používám odměrku od pekárny.
 
Suroviny: 250 ml mléka, 1 vejce, 100 ml oleje, 100 ml cukru, vanilkový cukr, lžíce pikantní marmelády, 500-600 ml polohrubé mouky, prášek do pečiva
Ovoce na posypání.Obrazek
 
Postup: všechny suroviny dáme do pekárny, nejdříív tekuté, pak tuhé a zapneme program Koláč (Dort) nebo jiný pro pečení bez kynutí.
 
Po umíchání opatrně vidličkou vytáhneme háky, povrch těsta posypeme ovocem a pokud ihned klesá do těsta, jeho zbytek před přidáním lehce obalíme v hladké mouce - ta zabrání tomu, aby ovoce při pečení kleslo na dno formy.
 
(Pokud dáme do těsta plnou dávku mouky - 600 ml, ovoce zůstane na povrchu bublaniny.)
 
Jestli je bublanina upečená, zkusíme špejlí (měla by po vytáhnutí z těsta zůstat suchá) a pokud je třeba, pustíme program Pečení. Moje pekárna ji pekla 1 h a 15 min.
 
Buchtička je voňavá, vlahá, nedusivá a díky ovoci i pikantní.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mouka

(Lucie, 13. 2. 2013 4:51)

Dobry den, ziju v zahranici a mam problem sehnat polohrubou mouku. V podstate jsem se vzdala peceni, protoze to vzdycky skonci fiaskem alias buchta nenakyne. Naposled jsem zkousela s tkz "samo nakynovaci moukou - Flour self raising", ktera vypada jako klasicka ceska hladka mouka akorat obsahuje sodu a kyprici prasek, buchta nakynula ale malinko. Jsem v kuchyni zacatecnice, tak jsem doufala v nejakou radu, protoze sama uz to asi nevykoumam :D. Dekuji

odměrka

(Katka, 17. 1. 2012 14:43)

Dobrý den,mám dotaz,možná hloupý,ale přesto se zkusím zeptat :o).Dostala jsem od mamky pekárnu (už používanou),ale bohužel bez odměrky.Je klasická odměrka z domácích potřeb stejná,nebo je tato na pekárnu nějak speciální?Tahle buchta mě moc láká,ale nechci jí zkoušet pokud nemám správné pomůcky ...
:o)

Re: odměrka

(Iva, 17. 1. 2012 15:16)

Dobrý den, Katko,
použít můžete jakoukoliv odměrku (třeba i z domácích potřeb), důležité je dodržet daný objem (ml) - pak by Vám recept měl vyjít.
Iva

povedla se

(Marta, 27. 4. 2011 22:58)

Hurá povedla se, povedla se,povedla- jsem prdlá, příště si musím dávat pozor na to dávkování!!! Díky za receptík, za ochotu a dobrou noc.

Re: povedla se

(Iva - Pekárnománie, 28. 4. 2011 7:51)

Dobré ráno, Marti,
dočetla jsem a mám radost! A vás musím pochválit za snahu a hlavně - za vytrvalost! :-))

asi to ještě zkusím:-)

(Marta, 27. 4. 2011 21:07)

nedá mi to -sice je pozdě, naměřila jsem ten rozdíl a 5OOml je 380g já dala 550g to je ono:-) kruci písek- musím nahoru dát jahody z plechu-už doma nic jiného nemám. Jak bude tak určo písnu:-)

já už vím

(Marta, 27. 4. 2011 20:36)

já na ten recept pořád koukám-a nebude to tím že jsem dala 550dkg a né jak uvádíte v ml??

Re: já už vím

(Iva, 27. 4. 2011 20:47)

Ježíš, Marti, to bude stoprocentne ono! Mame ji opravdu mockrat vyzkousenou a vzdycky se povedla.
Nechcete ji zkusit jeste jednou a tentokrat opravdu odmerit v ml?

Re: Re: já už vím

(Marta, 27. 4. 2011 21:01)

zkusím, ale až zítra-jdu si naměřit ten rozdíl té mouky- jsem prdlá:-))))

hotovo

(Marta, 27. 4. 2011 20:33)

mě se to nepovedlo:-(((( nevím vůbec proč:-(((( buchta nenakynula a je šíleně taková zdrclá-hutná vevnitř proč-pak to:-((((????

nevím co z ní bude

(Marta, 27. 4. 2011 18:54)

tak umícháno-ale mám ji nějakou hutnou- vše jsem dala jak je psáno a teda nic mi do ní neklesne....neboť je těsto tužší- napíšu jak se upekla:-)

Re: nevím co z ní bude

(Iva, 27. 4. 2011 19:21)

:) Marti, tak to jsem zvedava, jak se vam povede. Mne se povedla pokazde, to ovoce se do testa noří az behem peceni ;-)

dobrá buchta

(Lenka, 12. 3. 2011 11:03)

buchtu jsem zkoušela už dvakrát,je velmi dobrá,ovoce mi krásně zůstane nahoře,dávala jsem na ni černý rybíz.velmi sytá,stačí sníst jeden dva kousky.

:-))

(Iva - Pekárnománie, 24. 8. 2010 12:09)

Děkuju za pochvalu, jsem moc ráda, že chutná :-)

Výborná

(Jang, 24. 8. 2010 11:59)

Je výborná, nadýchaná, přiměřeně sladká a přitom pikantní. Ňami, ňami, ňami.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA