Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perník s jablky

16. 11. 2009
Suroviny: 230 ml mléka, 2 - 3 lžičky citrónové šťávy, 1 vejce, 200 gObrazek strouhaných jablek, 4 lžíce oleje, 170 g cukru, lžička skořice, lžíce kakaa, 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, prášek do perníku, lžička jedlé sody nebo prášku do pečiva.
 
Postup: Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Koláč (či jiný, určený k pečení moučníku s práškem do pečiva).
Během pečení kontrolujeme špejlí, jestli už je perník hotový, abychom ho nevysušili nebo nepřipálili.
 
 
 
Tento můj recept je i na stránkách www.toprecepty.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

re: perník

(Iva, 24. 1. 2010 14:11)

Jani, a zrovna tento perník je jedním z nemnoha moučníků s práškem do pečiva, které jsou i v pekárně nadýchané, jako by bylo těsto předem našlehané....
Vyzkoušejte ho ještě jednou, s mlékem, prosím...a uvidíte, že si pochutnáte i Vy! :-)

perník

(jana, 24. 1. 2010 13:57)

zkoušela jsem tento recept ale místo mléka jsem tam hrdinka dala kefít,manžel si na tom pochutnal ale já jsem nebyla tak nadšená,byl hodně hutný,příšte tam dám jen to mléko

:-)

(Iva, 29. 11. 2009 18:30)

Jasně, Jani, trefa! :-))

Perník s jablky

(Jana, 29. 11. 2009 18:24)

Cathllen, to jsou tvé stránky? Tvé fotky znám důvěrně, ale nikde se tady nedočtu, nebo neumím dočíst, od koho to jsou stránky.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA