Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smetanová bábovka s jablky

24. 4. 2010
Suroviny: 1 krabička 33% šlehačky (250 ml), 1 vejce, 100 g cukru, vanilkový cukr, vanilkový pudink (pudinkový prášek), 150 g strouhaných jablek, 290 g polohrubé mouky, prášek do pečiva + kdo má rád, může navonět i skořicíObrazek
 
Postup: Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a zapneme program Koláč (na pečení moučníků bez kynutí, s práškem do pečiva).
Je dobré pohlídat konec míchání a rychle, ale opatrně vytáhnout háky. 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Babovka s jablky

(Iva, 11. 10. 2013 14:38)

Dobry den, dnes jsem upekla babovku dle vyse uvedeneho receptu a z pekarny jsem vyklepla nizkou, tvrdou cihlu. Az prilis pozde jsem si precetla komentare, kde uvadite, ze na recepty s prdopecem pouzivate troubu a pekarnu berete jako nouzovku. Pekarnu mam par tydnu, ale chleba v ni pecu 3x tydne a dari se. Nenapada me, cim jeste bych mohla ovlivnit zdarny vysledek, kdyz postupuji presne dle receptu. Predem diky za tipy. Iva

Re: Babovka s jablky

(Iva, 14. 10. 2013 9:22)

Dobrý den i Vám,
abych řekla pravd - moučníky s práškem do pečiva v pekárně už vůbec nepeču. Výsledek není většinou nic moc, rozhodně nepřipomíná nadýchanou buchtu.

Hodně dobrá je tahle buchta
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/sladke-peceni/odmerkova-bublanina.html

....a výborný tento perník
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/sladke-peceni/pernik-s-jablky.html

Další, nové recepty už nezkouším.
Iva

P.S. A viděla jste můj Bleskový mazanec? Přesto, že je s droždím, je hotový za 1 h 20 min a všem nám chutná, je nadýchaný.

Bábovka

(Eva, 22. 3. 2013 16:53)

Ahoj,pekárnu mám asi 14 dní, dnes jsem poprve vyzkoušela buchtu s prdopečem.Nevím proč, ale buchta nebyla nadýchaná, spíš nízká. Chuťově celkem dobrá,ale v troubě se mi vždy většinou vše povede. Napekla jsem toho už strašně moc, takže se nepovažuji za začátečníka, bohužel s pekárnou ano.
Začínám litovat, že jsem utratila dost peněz za pekárnu Eta delica.Chléb kváskový také nic moc, má tuhou kůrku, manžel z ní není vůbec nadšený.
Poraď nějaký fakt dobrý recept do pekárny.Díky Eva

Re: Bábovka

(Iva, 23. 3. 2013 17:01)

Ahoj Evi,
v žádném případě pekárnu nezatracuj :-) pracuje jinak než trouba, recepty je třeba vyzkoušet a uvidíte, které vám doma budou chutnat.
Moučníky s prdopečem jsou z trouby rozhodně lepší - v tomhle tedy ber pekárnu jen jako nouzovku.
Který chlebík (kváskový) jste zkoušeli? Nám chutná tenhle
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_-slane-zaviny/bramborakovy-chleba.html
A ještě dotaz - pečete i chleby s droždím? Určitě se tu najdou recepty na nadýchané chlebíky nebo naopak - víc celozrnné a tím i "pevnější".

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA